Yoğurt (yogurt)

Yoğurt market sütünden ve yoğurt makinaları ile yapılmaz. Hepsi kandırmaca bence. Iyi yogurt iyi sütten, çiftlik sutunden olur

Çiftlik sütü 3 dakika kaynatildiktan sonra soğumaya bırakılır. Sogurken üstteki kaymak alinirda kasede toplanirsa super bir kahvaltilik yaratilmis olur. Süte 45 ila 52 derece arasında daha önceden hazırlanan 2 kaşık yogurt eklenir ve kap kacak güzelce bezlerle sarilir (ısıyı muhafaza etmelisiniz) 6 saat yeterli sutin mayalanmasi icin. Daha sonra dolaba kaldırılır ve 6 saat bekletilirse daha keyifli olur.

Püf noktaları :

Yoğurt kültürü oda sıcaklığında olmalı ve sütle biraz seyreltilmeli

Kap kacak ağzıjim kapağınin kapatilmamasinda fayda var.

Kap kacak iyice sarilmali

Yoğurt mayasına bir iki damla bal eklenirse maya besini yerine geçer ve yoğurt daha sert(pek) ve uzun süre dayanır.

yoğurt cam kavanozda mayalanırsa daha sağlıklı ve canlı olur.Sulanmaz....


Popüler Yayınlar