Fermante Sos 1: Sili sos (Srirache Souce)

Malzemeler :
* 3-4 adet jalapeno biber (kırmızı) brunoise kesim
* 1/2 bardak sirke
* 2 diş sarımsak
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı :
* biberler ve sarımsak  küp şeklinde doğranır. şeker, tuz ve şeker eklenerek blendırdan geçirilir. ağzı tülbentle kapatılmış derin cam kavanozun içinde 2-3 gün ılık bir yerde bekletilir. alttan alttan kabarcıklar çıkmaya başladığında fermante olmuş demektir.
* fermante olan karışım tencereye alınarak sirke eklenir ve 3-5 dakika kısık ateşte kaynatılır. karışım ılıdığı zaman koyu ise ılık su ilave edilir ve blendırdan çekilir. Tat ayarı yapılarak kavanozda 1 ay süre ile bekletilir. yemeğe hazırdır.

resimler yakında ...

Popüler Yayınlar