lakerda 2 ( pickled tunny 2)

Daha önce alternatif olarak yazdığım lakerda ywzisina ek olarak farkli yapim yöntemini sizlerle paylasmak istiyorum...
Malzemeler :
1 palamut
50-60 gr diri tuz
Defne yapragi

Uygulanisi:
Balik temizlemesini kendiniz yapıyorsanız eger balik sirt kanat yüzgeçler cikartilarak ic organlar temizlenir. 2-3 parmak kalinliginda halkalar temiz su ile yikanir ve buzlu suya konarak maksimumda kan temizligi yapilir. Suya sirkede katarsaniz eger islemi hizlandirmiss ve.dezenfektesini yapmis olursunuz.
Kesilen halkalarin orta kisminda bulunan kemigin merkez iligi bir igne yardimi ile cikarilara sirkeli tuzlu su ile temizlenir.
Tamamiyle kurulanan baliklar zemini tuzlanan kavanoza sıkı sıkıya istiflenir ve aralarina mumkun oldugunca iri tuz konur. Istenilirse aralarina lezzet vermek icin ve kokuyu onlemek icin defne yapragi konur.
Baaliklar bitene kadar isleme devam edilir ve en ust kismina bir bez parcasi ile ortulerek kapak sikica kapatilir.
2-3 gunde akan sular dokulerek eksilen tuzun yerine yenisi konur.
Yaklasik 2 hafta sonra su cikmaz oldugunda lakerda olmuş demektir. Dip frize kaldirilir. Istenildiginde saf zeytin yaginda bekletilerek sunum yapilir.
Not: lakerdaya kesinlikle limon sıkılmaz...bir dost tavsiyesi...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Popüler Yayınlar