lakerda ( pickled tunny)

Lakerdanin olusum rivayetlerine deginmeyecegim. Çünkü, internette bolca var. Amacım kesin net ve dogru bilgiler vermek laf kalabaligi yapmamak. Anlıyorum ki sizde bunu isterseniz. En azindan ben de bunu isterim. :-)
Sizlere tavsiyem 1 balik ile baslamaniz ve torik bulamiyacagimiz icin palamutla baslamaniz.
Iki farklı yontem olup her ikisini de burda paylasacagim sizlerle...birincisi tuzlu suda yapilan salamura, digeri ise diri tuzla yapilan

Istenilenler :
1 iri palamut
25 gr iri tuz
1 litre su ( salamura icin)
Maydanoz yapragi
Limom kabuğu
Kereviz sapı
Defne yapragi

Uygulanışı :
Palamutlar fleto kestirilerek bas yuzgec, kemik, solungac ve ic organlarindan arindirilir. Bu lakerdanin kokusuz olmasinda bi numarali etkendir.
Temizlenen palamut fletolari iyice yikanarak kanindan arindirilir ve bir gece soguk buzli suda belletilir. Bir kac kez temiz su ile aktarim yapilir.
Sabahina 1 litre su ve tuzdan %25 lik salamura hazirlanir ve temizlanmis fletolar bir kavanoza konarak salamuravile ustu örtülür.
Kereviz sapı, defne yapragi, limon kabugu ve maydanoz dali suya eklenerek lezzetli bir salamura yapilir.
Yaklasik bir hafta sonra tuzlu sudan cikartulan baliklar tuzlanarak dip frize konur ve yemek istedigimizde
Saf zeytin yaginda 2 saat bekletilerek hazir hale getirilir...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Popüler Yayınlar