23 Ekim 2012 Salı

sucuk yapimi ( turkish sausage)

Yapilisinda bizzat kendim bulundum ve ellerimle doldurdum. Halis mulis koy sucugu tarifidir. Birebir kasaptan muhabbeetle olusmustur.

Malzeme recetesi :
1 kg yagli kiyma ( 1/3 oaraninda ic yagli)
15 gr sarimsak
15 gram kirmizi toz biber
50 gr sucuk baharati (cemen,yenibahar,kimyon,karabiber,kofte baharati yedi bahar vb karisim)
15 gr tuz

Yapilisi :
Kiymaya butun baharat ve tuz konarak yogrulur ve sarimsak sahanda dovulerek ezilerek kiymaya yedirilir.
5 dakka yogurduktan sonra bulunabiliyorsa bagirsaga doldurulur, bulunamiyorsa eger oncelikle yagli kagida sikica rulo seklindekinde sarilir 1 hafta dolapta bekletilir. Daha sonra strec filme sarilarak istenildiginde ince dilimler yagsiz tavada pisirilir, istenirse sucuklu bile yapilir...

Published with Blogger-droid v2.0.9