zencefil turşusu ( picled ginger )

Daha cok japonlarin farklı iki suşi malzemesi arasında damak temizliginin yapilmasi yani lezzetlerin karışmaması icin yenen bir turşu çeşididir. Günlük hayatta tercih edilir mi bilmem ama denemekte fayda var. Ben denedim simdi olgunlasmasini bekliyorum.

Malzemeler :
1 yada 2 adet orta boy yesil yaş taze zencefil (200 300 gr)
200 ml ( 1 bardak pirinc sirkesi)
4 corba kaşığı rose şarap
2 corba kkaşığı votka
4 corba kaşığı şeker

Uygulama :
Sirke şarap votka seker bir kapta karistirilarak bir tasim kaynatilir. Bu arada zencefiller soyulur ve ince ince dilimler haline getirilerek kaynar suyun icerisinde 1-2 dakika bekletilir. Dezenfekte edildikten sonra kavanoza konan sicak zencefillerin üzerine sicak haldeki sivi karisim katilarak konserve seklinde agzi kapatilir. Soguduktan sonra dolaba kapdirilir.
1 hafta icerisinde tursu hazir kivama gelir. Tatlı eksi fresh aci gibi bir cok duyguyu içinde barindirdiğini göreceksiniz...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Popüler Yayınlar