Alternatif Sıcak Şarap

İskandinav Usulü Sıcak Şarap
 

Malzemeler

1 şişe dömisek (yarı tatlı) kırmızı şarap
2-3 yemek kaşığı şeker
300 gram kuru üzüm
50 gram soyulmuş badem
200 gram kuru incir
35 cl. Kontak
Biraz karanfil,
Bir çubuk tarçın

Yapılışı
Fincanlarda servis edilebilir. 2-3 yemek kaşığı toz şeker kabın dibinde ısıtılarak karamel haline getirilir. Şekerler kahverengileşince ocağın ateşi kısılır, şarap, badem, kuru üzüm, incir ilave edilir. Şarap kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada tarçın ve karanfiller eklenir. Biraz daha kaynatılır, konyak eklenip, servis edilir.

Kaynak:  .www.kokteyl.com

Published with Blogger-droid v2.0.9

Popüler Yayınlar