kambu çayı kültürünü olusturma denemesi ( kambucha yeast&culture)




Internette araştırmalarim neticesinde cok yarayisli ve hatta asrin mucizesi oldugunu okudugum kambu çayının starter kültürünü nasil elde ederim diye düşünürken kendin yapamaya karar verdim...
Nasil mi yaptim okuyun...
Arastirmalarim neticesinde bu mantarin icerisinde iki tip bakteri ve maya var. Bunlar ilki cok iyi bildigimiz sarap ekmek ve bira mayasi saccoharomyces cerevisiae digeri ise acetobacter cylinum dur.
1 litrelik kavanoza 1 cay bardagi siyah cay, 2 yemek kasigi yesil cay, 3 corba kasigi beyaz şeker 1 cay kaşığı kuru instant maya ( saccoharomyces ) ve ilik su koyarak agzını peçeteyle kapatip demleme ve fermantasyona biraktim...
Bakalim neler olacak...
Mayalama ilerledikce resimleri paylasmaya devam edeceğim...
Daha detayli bilgiyi kambu.de/turkey adresinde bulabilirsiniz...
Published with Blogger-droid v2.0.9

Popüler Yayınlar