Balkabağı likörü (pumpkin liqueur)

Bu aralar balkabağını çokça ve ucuza bulabilirsiniz. Tam zamani ve en lezzetli dönemidir. Likör yazilarima bir yenisi daha ekliyorum. Seçeceğinizden eminim.
Ama unutmayin ki denemediğiniz sürece ne tadini bilebilirsiniz ne de alternatifleri üzerine düşünebilirsiniz...
Malzemelerimiz: (1 litre için)
300 gr balkabağı
500 ml votka cin veya boğma rakı karışık
110 gr esmer şeker
300 ml su
5 adet yıldız anason
1 dal tarçın
1 kaşık karanfil
1 kaşık rezene
1 kaşık tane karabiber
Uygulaması :
Balkabağı temizlenip küp küp küçük parçalara bölünür. Fırında 20-30 dakika kadar pişirilip bıçak kontrolü yapıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Genişçe bir kavanoza pişmiş balkabaklari yerleştirilerek votka eklenir. 1 hafta 10 gün hergün hafifce sallanarak bekletilir. Ara sıra tadım yapılır. Yogun aroma oluştuğunda tel süzgeçten tülbent yardimiyla geçirilerek pürüzsüz bir içecek elde edilir. Akabinde sos hazırlanmasına başlanır.
Sosta şeker su ve tum baharatlar tencerede kısık ateşte 15 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan şerbet süzülen votkali karima eklenerek 1-2 lezzetlerin karışması beklenir ve afiyetle içilir ikram edilir...
Afiyet olsun...
Resimleri en kısa zamanda ekleyeceğim...




Published with Blogger-droid v2.0.9

Popüler Yayınlar