buğday birası (wheat beer from turkey)

selamlar buğday birası üzerine oluşturduğum reçete...

meyşeleme esnasında tadım notlarıma göre  buğday maltından gelen ekşimsi ve arpa maltından gelen tatlımsı bir beyaz meyşemiz oluşuyor. bu ekşimlisiği dengelemek adına mayada muz ve vanilya  aromaları kullanılmalı ve finish lezzette acımsı ferahlatan öğeler kullanılmalıdır. 

  FermentablesEfficiency: 65.0 % Batch size: 38.0 L

FermentableAmount
2-Row (US)5'50 kg44 %
Wheat (US)3.6 kg40 %
Flaked Oats0.8 kg8 %
Aromatic Malt (UK)0.6 kg6 %

HopsBoil time: 60 min

HopAmountTime
Hallertau (US)15.0   g60  min
Cascade (US)15.0   g60  min
Cascade (US)25.0   g25  min

Yeasts

NameLab/Product
Safbrew WB-06Fermentis WB-06

Extras

NameAmountTime
Orange Peel35.0 g0.0 hr Boil

Popüler Yayınlar